Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feest Symposium dr. Johan Abeloos

juni 2, 2023 @ 8:15 am - 5:00 pm

Na een carrière van 30 jaar, gaat dr. Johan Abeloos met pensioen. Een bijzondere gebeurtenis, die we als dienst niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan. We nodigen u dan ook graag uit voor zijn feestsymposium.

Het feestsymposium zal plaatsvinden in het gloednieuwe BMCC te Brugge. Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC), gelegen op wandelafstand van de historische Brugse binnenstad, is de ideale locatie voor dit bijzonder evenement.

We hebben een heel mooi wetenschappelijk dagprogramma met diverse topsprekers samengesteld ter gelegenheid van de glansrijke carrière van dr. Johan Abeloos.

Dr. Johan Abeloos

Onze sprekers

Prof. Dr. Andy Temmerman
Prof. Dr. Andy Temmerman

Prof. Dr. Andy Temmerman studeerde in 2007 cum laude af als tandarts (DDS) aan de Universiteit Gent in België. In datzelfde jaar startte hij de postdoctorale opleiding Parodontologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2010 is hij afgestudeerd als ‘EFP gecertificeerd’ parodontoloog (MSc). Sindsdien behaalde hij de Belgische titel van ‘tandarts-specialist in de parodontologie’. Sinds 2009 werkt hij in een privékliniek (ParoPlus, Aalst). Deze kliniek richt zich samen met zijn collega’s Stefan Matthijs, Dr. Maarten Glibert en Sofie Naessens volledig op parodontologie en implantaattandheelkunde. Hij behield zijn verbondenheid met de KU Leuven als klinisch en onderzoeksconsulent. In 2011 besloot hij onderzoeksprojecten op te starten in een doctoraatsproject met promotor prof. dr. Marc Quirynen (KU Leuven) en copromotoren prof. dr. Joke Duyck (KU Leuven) & prof. dr. Reinhilde Jacobs (KU Leuven). Dit onderzoek richtte zich op het plaatsen van orale implantaten bij patiënten met een verminderde botkwaliteit en botkwantiteit. In mei 2017 verdedigde hij zijn proefschrift voor de juryleden prof. dr. France Lambert (Université de Liège, België), prof. dr. Frank Schwarz (Heinrich Heine University Düsseldorf, Duitsland), prof. dr. Stefan Renvert (Kristianstad Universiteit, Zweden), prof. dr. Stan Politis (KU Leuven, Vakgroep Kaakchirurgie) en prof. dr. Robert Hermans (KU Leuven, Vakgroep Beeldvorming en Pathologie).

In 2018 werd hij benoemd tot hoogleraar aan de Vakgroep Parodontologie en Orale Microbiologie van de KU Leuven. Hij doceert hoofd-halsanatomie in het bachelorcurriculum tandheelkunde en verschillende onderwerpen in het postdoctorale parodontologiecurriculum. Zijn huidige onderzoek richt zich op de optimalisatie van GBR-procedures, het gebruik van CADCAM Ti-meshes en de peri-implantaire weefsels.

Prof. Dr. Temmerman geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Hij is co-(auteur) van meer dan 30 wetenschappelijke artikelen in peer-reviewed tijdschriften. Hij fungeert als referee voor de tijdschriften: “Journal of Clinical Periodontology”, “Clinical Oral Implants Research”, Clinical Implant Dentistry & Related Research” en “Clinical Oral Investigations”. In 2015 ontving hij de prijs voor “beste Abstract” tijdens de EAO-bijeenkomst in Rome. In 2016 ontving hij ook de prijs voor de beste presentatie tijdens de EAO-bijeenkomst in Stockholm.

Prof. Dr. Marc Gewillig
Prof. Dr. Marc Gewillig

Het gebruik van orale antitrombotica of anticoagulantia bij patiënten die orale chirurgie ondergaan, zorgt nog te vaak voor onduidelijkheid. Door tijdelijk deze antistollingsmedicatie te onderbreken, zal het bloedingsrisico afnemen, echter neemt het risico op een trombose toe. Het correct toepassen van de laatste richtlijnen omtrent het al dan niet continueren of onderbreken van deze medicatie bij orale chirurgie zal besproken worden.

Anderszijds hebben de richtlijnen ter preventie van endocarditis de laatste jaren enige wijzigingen ondergaan. De moderne cardiale behandelingsstrategieën omvatten meer en meer cardiale protheses die een perfecte voedingsbodem vormen voor infectie. Een endocarditis heeft zeer belangrijke morbiditeit en ook nog mortaliteit, wat vermeden kan worden door endocarditis profylaxe. Een correcte toepassing van de laatste richtlijnen bij orale en orthognatische chirurgie is van groot belang.

Professor Dr Marc Gewillig is kliniekhoofd Pediatrische en Congenitale cardiologie in UZ Leuven, tevens consulent St Jan Brugge. Hij genoot een basisopleiding in Leuven, met superspecialisatie in Londen, Boston en Tucson, USA. Hij is auteur van 400 peer-reviewed artikels, en gaf key-note lectures op alle grote internationale congressen. Als interventioneel cardioloog heeft hij ruime ervaring in het management van patienten met antistolling en preventie van endocarditis.

Prof. Dr. Gwen Swennen
Prof. Dr. Gwen Swennen

Gwen Swennen is professor in de maxillofaciale en aangezichtschirurgie. Hij is consulent plastisch chirurg maxillo-faciale en aangezichtschirurgie bij de afdeling Maxillo-faciale chirurgie, Algemeen Ziekenhuis Sint-Jan, Brugge en coördinator van het Cleft & Craniofacial Center Brugge. Alsook is hij actief in de privépraktijk cosmetische aangezichtschirurgie, Kliniek Tilleghem, Brugge.

Hij behaalde zijn diploma geneeskunde in 1995 aan de Universiteit Antwerpen (UA) en in 1998 zijn diploma tandheelkunde aan de Universiteit Brussel (ULB). Hij volgde een opleiding cranio-maxillo-faciale chirurgie in Hannover (Prof. J.-E. Hausamen en Prof. H. Schliephake) en plastische reconstructieve en esthetische chirurgie in Hannover en Brussel (Prof. A. De Mey). Hij behaalde zijn certificaat in “maxillo-faciale chirurgie” in 2002 en in “plastische en esthetische chirurgie” in 2005. Hij promoveerde (“Habilitation”) in 2004 aan de Hannover Medical School en werd universitair hoofddocent. In 2009 kreeg hij de academische titel “APL-Professor”.

Zijn interesses zijn orthognatische chirurgie, cosmetische plastische chirurgie aan het gezicht en aangeboren afwijkingen. Hij heeft een speciale interesse in driedimensionale virtuele beeldvorming en planning. Hij was tot 2017 lid van de Education Committee van de International Association of Oral and Maxillofacial Surgery (IAOMS) en sectieredacteur van de “Imaging Section” van het International Journal of Oral Maxillofacial Surgery. Hij is momenteel raadslid voor België van IAOMS en voorzitter van de orthognatische afdeling van S.O.R.G. Hij publiceerde veel in de wetenschappelijke literatuur en presenteerde op tal van zowel nationale als internationale aangelegenheden. Hij is redacteur van drie boeken: “Three-Dimensional Cephalometry. Een kleurenatlas en handleiding”, “Driedimensionale virtuele planning van orthognatische chirurgie” en “Minimaal invasieve orthognatische chirurgie: een systematische stapsgewijze aanpak”.

Prof. Dr. Lieven Barbier – restauratief tandarts
Prof. Dr. Lieven Barbier Licentiaat in de Tandheelkunde KU Leuven (1989), specialist in de Prothetische Tandheelkunde (1993), doctor in de Medische Wetenschappen KU Leuven (1995), deeltijds wetenschappelijk medewerker aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde KU Leuven (1994-2000). Medeverantwoordelijk voor de opleiding in de Prothetische Tandheelkunde in het Stagecentrum Tandheelkunde van het AZ St-Jan Brugge. Daarnaast werkzaam in eigen praktijk te Brugge. Voorzitter PUC West-Vlaanderen en Ondervoorzitter LUTV. Gewezen voorzitter van de VAPR (Vereniging Assistenten Prothetische en Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven). Bestuurslid Digital Dentistry Belgium. Lesgever voor het Instituut voor Osseointegratie (sinds 2001). Gastdocent aan KU Leuven (sinds 2018).
Tandarts Justine Colle – restauratief tandarts
Tandarts UGent (2011), specialist in de Restauratieve Tandheelkunde KU Leuven (2014), staflid dienst Tandheelkunde en Stagecentrum KU Leuven van AZ St-Jan Brugge. Bestuurslid PUC West-Vlaanderen. Lesgever voor het Instituut voor Osseointegratie (sinds 2015). Daarnaast werkzaam in privé praktijk.
Orthodontist Isabelle Savoye – paradontoloog
Gespecialiseerd in digitale orthodontie. Ze geeft opleidingen en lezingen over de digitale orthodontische planningen, digitale workflows en CAD/CAM design van orthodontische apparaten.
Prof. Dr. Constantinus Politis
Prof. Dr. Constantinus Politis

Zowel de tandheelkundige als MKA praktijken ondergaan de laatste jaren een grondige evolutie van solo-praktijken naar grotere groepspraktijken. Verder wint ook het belang van een praktijk buiten het ziekenhuis voor de MKA arts steeds meer aan belang. Wat brengt de toekomst en hoe kunnen we ons hierop voorbereiden.

Prof. dr. Constantinus Politis is diensthoofd MKA aan UZ Leuven. Hij is gewoon hoogleraar aan de KULeuven. Hij is gastdocent aan de EHSAL in Brussel. Hij studeerde af aan de Katholieke Universiteit van Leuven in de geneeskunde (MD, summa cum laude), in de tandheelkunde (DDS, magna cum laude). Hij specialiseerde zich in mond- en maxillofaciale chirurgie aan de Katholieke Universiteit Leuven. De postuniversitaire opleiding werd verder gevolgd in Arnhem (Stoelinga), Aken (Koberg), Kopenhagen (Pinborg), Göteborg (Bränemark), en San Francisco (Marx). Hij bekleedt een ereprofessoraat aan de Vierde Medische Militaire Universiteit van Xi’an, China. Hij behaalde ook een mastergraad in management (MM) aan de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en een mastergraad in ziekenhuismanagement (MHM) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werd erkend als medisch specialist in het beheer van gegevens over de gezondheidszorg en is nu lid van de Nationale Raad voor Ziekenhuisvoorzieningen. Hij is vice-voorzitter van de Beroepsunie van Belgische Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen. Hij is een erkend opleider van OMFS-stagiairs. Hij verdedigde zijn doctoraal proefschrift over het onderwerp complicaties van orthognathische chirurgie (PhD). Zijn professionele interesse gaat uit naar orthognathische en orthodontische chirurgie en trigeminus zenuw disfunctie. Klinische onderzoeksprojecten omvatten preventie en herstel van iatrogene beschadiging van de nervus trigeminus, transplantatie van tanden, en orthognathische chirurgie. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België.

Sven Nys – sportspreker
Sven Nys is – zo zegt hij het zelf – afgestudeerd aan de universiteit van het veldrijden, een mooie én harde leerschool waarin hij bakken ervaring en levenswijsheid heeft opgedaan. In Winnaars hebben een plan vertelt Sven Nys hoe hij daar ook na zijn carrière de vruchten van blijft plukken en hoopt hij te stimuleren en te inspireren om het leven in handen te nemen én te houden.
Bert Gabriëls – stand-up comedian

Bert Gabriëls studeert rechten en antropologie te Leuven. Als student cultuurpraeses is hij actief bij Amnesty International en Oxfam wereldwinkel. Daarnaast speelt hij amateurtoneel bij de lokale vereniging Sienjaal in Steenhuffel en later bij Cie De Hitte te Leuven. Voor de laatste groep schreef hij de theaterteksten ‘De Leedlozen’, ‘Het Complex Höfund’ en ‘Het stuk Oh’. Voor Poos Plastiek schrijft hij ‘Prinses de Tweede’.

Aan de Toneelacademie Maastricht volgt hij de regie-opleiding. Daar sticht hij met anderen het gezelschap 101punt op, waar hij als acteur, regisseur en schrijver aan verbonden is. Als dramaturg werkt hij mee aan de onderzoeksgroep ‘Theatraliteit en Openbaarheid’ van de universiteit Utrecht en de Toneelacademie Maastricht en schrijft hij in het gelijknamige boek een artikel over de cabareteske speelstijl van het theatergezelschap Dood Paard.

Zijn eerste stappen als comedian zet Gabriëls in Nederland op het open podium van de Engelenbak in Amsterdam in 2004. Twee maanden later staat hij in de finale van het AKF Stand-up Concours. In mei 2004 wint hij in Vlaanderen de 123comedy Award voor beginnend talent en in juni 2004 de Radio2 humorprijs. Eind 2004 is hij finalist van de Culture Comedy Award en in 2005 bij het Deltion Cabaret Festival. In 2006 wint hij de Knock Out Comedy award in Amsterdam.

Zijn eerste avondvullende show ‘Gestorven Onzin’ gaat in premiere in november 2006 en bevat het beste van zijn materiaal uit twee jaar stand-up. Daarop volgen de shows ‘Gestorven onzin’ (2006), ‘Pech’ (2009), ‘Druk druk druk’ (2012), ‘Zonde van uw avond’ (2014), ‘Van mij mag het!’ (2014) en ‘Gelukzoeker’ (2017).

Samen met collega-comedian Henk Rijckaert maakt hij vanaf januari 2009 het humoristische tv-programma ‘Zonde van de Zendtijd’. In maart 2010 wordt het programma bekroond met de Vlaamse Televisie Ster voor ‘Beste Humor- en Comedy Programma’. Het programma bevat items waar bekende en onbekende Vlamingen in de maling worden genomen. Doordat Gabriëls en Rijckaert steeds vaker worden herkend krijgen ze in het derde seizoen verstreking van comedian Thomas Smith. Na drie succesvolle seizoenen stopt het programma in december 2011.

Onderwijl is Gabriëls als jurist werkzaam voor onder meer de Dienst Vreemdelingenzaken Antwerpen, voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen en voor het Vlaams Minderhedencentrum. Ook publiceert hij over vreemdelingenwetgeving.

Registratie en tickets bestellen

De online inschrijvingen voor dit symposium zijn stopgezet. Indien u zich toch nog wenst in te schrijven, gelieve een mailtje te sturen naar ruben.devriendt@azsintjan.be

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
juni 2, 2023
Tijd:
8:15 am - 5:00 pm
Evenement Categorie:

Organisator

MKA Brugge

Locatie

BMCC
Sint-Maartensbilk 1
Brugge, 8000 België
+ Google Maps